Cum sa citesti eticheta sucurilor 100% naturale. Profructta – gusturi sanatoase romanesti

Link catre articol – www.comunicatedeafaceri.ro

Un stil de viata sanatos este rezultatul alegerilor inteligente pe care le facem in fiecare zi si in care alimentatia echilibrata si variata este aliatul curajos al functionarii armonioase a organismului. Sucurile 100% naturale din fructe sunt sursa de vitamine si minerale ce aduc energia necesara pentru a intampina orice provocare.
Pentru a alege varianta sanatoasa de suc, citirea informatiei de pe eticheta este ritual indispensabil, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Agenția The Cover.

Prima intalnire cu produsul: eticheta

Rolul etichetei depașește bariera esteticului și ofera informații necesare, suficiente si usor de citit si inteles pentru a alege un produs potrivit nevoilor consumatorului. Atenția la eticheta este un comportament esential pentru un stil de viata echilibrat. Producatorul are obligatia de a menționa, conform legislatiei in vigoare, toate detaliile care il pot ajuta pe client sa aleaga ce este cel mai potrivit pentru el. Printre acestea se numara lista tuturor ingredientelor si cantitatea fiecaruia, proprietatile compozitiei, valorile nutritionale – care indica si consumul de referinta – sau termenul de valabilitate. Pentru a avea o imagine de ansamblu asupra produsului, eticheta poate contine detalii despre metodele de fabricatie, informatii despre originea si provenienta materiei prime si instructiuni de utilizare si depozitare. Lipsa de pe eticheta a oricarora dintre aceste aspecte ȋi ofera dreptul clientului de a cere mai multe informatii de la producator sau de a refuza achizitia produsului. In cazul in care compozitia contine ingrediente considerate alergene, care pot avea impact asupra celor care sufera de diferite afectiuni sau se afla intr-o perioada delicata a vietii, precum sarcina, este obligatorie mentionarea acestora pe eticheta produselor.

Eticheta sucurilor 100% naturale – cum o citim?

Sucul 100% natural este obtinut 100% din fructe sau legume si este importanetichete-deeat de retinut ca eticheta unui astfel de suc NU contine in lista ingredientelor adaos de zahar, conservanti, coloranti, apa sau aditivi alimentari (E-uri). Sucurile 100% naturale sunt identificate si prin existenta pe eticheta a simbolului NFC – „not from concentrate” – care indica faptul ca nu sunt fabricate din concentrat.Asadar, sucurile NFC contin 100% suc, fara a fi recompuse dintr-un procent de concentrat la care sa se adauge apa, aditiv alimentar pentru a asigura culoarea, ȋndulcitor si conservant cum ar fi vitamina C. Deși in declaratia nutritionala cantitatea de zahar dintr-un suc natural poate sa varieze, importanta este originea acestuia. Zaharul din sucurile naturale romanesti Profructta este un rezultat al fructozei continute de fructe si nu un rezultat al adaosului de zahar, precum siropul de porumb sau alti ȋnlocuitori. Un suc 100% natural are intotdeauna culoarea si aroma provenite din fructele sau legumele din care a fost obtinut, acesta pastrand gustul autentic mai acrisor sau mai dulce.

Drumul fructelor Profructta pentru a deveni suc sanatos

Cu cat sucurile sunt mai putin procesate, cu atat nutrientii se pastreaza in compozitia acestora. Pentru a asigura pastrarea produselor pe o perioada cat mai indelungata, fara conservanti sau alte substante care pot altera continutul produselor, atentia la procesul si etapele de fabricatie este obligatorie. Astfel, Profructta colaboreaza cu producatori locali, sucurile fiind obtinute din fructe de categoriile I si a II-a, atent selectionate, apoi spalate cu perii, tocate si presate la rece pentru a-și pastra proprietațile binefacatoare. Sucul rezultat este mai apoi filtrat, iar sedimentele sunt indepartate prin centrifugare, neutilizandu-se metode chimice. Ulterior, sucul este pasteurizat timp de cateva secunde la 82 de grade Celsius pentru a distruge flora patogena si a mentine proprietatile fructelor cat mai intacte, ajutand la permiterea pastrarii sucului pentru o perioada mai lunga de timp. Ultima etapa este ambalarea antiseptica a produsului in sticle din sticla reciclabila si impermeabila din punct de vedere chimic sau in cutii de tip bag in box.

In fabrica Profructta de la Campulung Muscel, dotata cu tehnologie de ultima generatie, calitatea materiilor prime si a produsului finit sunt recunoscute prin certificari ISO, ale caror pictograme se regasesc pe eticheta sucurilor brandului romanesc.