CONCURSUL „Ora de bun gust 2017″ si-a desemnat castigatorii

Link catre articol – www.roaliment.ro

Concursul „Ora de bun gust”, editia 2017, si-a desemnat castigatorii, in cadrul unei ceremonii ce a avut loc ieri la Clubul Diplomatilor Bucuresti, la finalul expo – conferintei „Produsul romanesc – realitati si perspective in 2017”.

Un moment special in cadrul Expo-Conferintei RO.aliment a fost cel al testarii produsului romanesc intr-un panel de degustare unic printre evenimentele expozitionale de gen. Astfel, companiile romanesti au intrat in competitia „Ora de bun gust” cu produsele care pot dovedi ca sunt fabricate in Romania.

Castigatorii din acest an ai premiilor au fost:
• VASCAR – Trofeul Gustul Ales la categoria PRODUSE DIN CARNE | CARNATI FIERT/AFUMATI, cu produsul “Carnati cu busuioc”
• AVIGIS – Trofeul Gustul Ales la categoria PRODUSE DIN CARNE | MUSCHI FIERT/AFUMAT, cu produsul “Muschi perpelit”
• VELPITAR – Trofeul Gustul Ales la categoria PANIFICATIE, pentru painea “Chef Gurmand 7 seminte”
• RAURENI – Trofeul Gustul Ales la categoria DULCETURI, cu produsul “Dulceata de fragi”
• DR. FURSEC – Trofeul Gustul Ales la categoria DULCIURI, pentru “Buseuri cu gem de fructe si glazura”
• PREMIUM FRUCT – Trofeul Gustul Ales la categoria BAUTURI/SUCURI, pentru “Suc de mere”

PREMIILE JURIULUI
• NOUTATE – CRISTIM, pentru produsul “Obrajori” – sunca de curcan
• SANATATE – VASCAR, pentru “Muschi file taranesc”
• PREMIUL SPECIAL – AGROSEMCU, pentru fursecurile “Fursecuri asortate”
• POPULARITATE – DIANA, pentru mici “porc – vita”
• GUSTUL ALES – ITAL PROD, pentru “Amarene in sirop”

Pentru desemnarea castigatorilor in procesul de deliberare s-au luat in calcul calitatile senzoriale, nutritionale dar si informatiile tehnice ale produselor intrate in concurs.
Prin concursul „ORA DE BUN GUST”, organizatorii si-au propus premierea si popularizarea celor mai bune produse romanesti, precum şi pastrarea obiceiurilor gastronomice specifice tarii noastre. Scopul principal al manifestarii este popularizarea produselor romanesti de calitate si aducerea lor in atentia consumatorilor.

Premiile oferite in cadrul acestui concurs ii ajuta pe producatorii si procesatorii din industria alimentara sa isi diferentieze produsul dintre alte zeci sau sute de produse similare. Alegerea produsului de catre specialistii de inalta clasa, din domeniu, constituie o uriasa oportunitate pentru producatorii de produse romanesti de a se impune in atentia consumatorilor. Premii similare, acordate in alte tari au determinat o crestere a vanzarilor pentru produsele desemnate.

In procesul de decizie al trofeelor „Gustul Ales” votul publicului a contat in proportie de 100%. Participantii au degustat produsele pe parcursul conferintei, impresiile acestora fiind exprimate prin completarea unor chestionare online. Astfel, rezultatele au putut fi vizualizate in timp real de catre concurenti.

O alta sectiune a concursului a fost votul specialistilor, juriul acordand 5 premii. Din juriu, au facut parte:
Adriana MACRI – Inginer Cercetare Dep. cercetari interdisciplinare IBA
Denisa DUTA – Sef laborator analize senzoriale IBA
Gabriela MOHAN – Inginer Cercetare Centru Informare Tehnologica IBA
Daniela Paraschiv – Director General CHR Hansen
Dana POP – Doctor Inginer Consultant in industria alimentara
Daniela Voica – Director Tehnic ROMPAN